Udělejte si dnes radost!

Propolisová tinktura

Propolisová tinktura je skvělým doplňkem stravy s mnoha blahodarnými účinky na organismus člověka. V tomto článku se podrobněji podíváme na propolis jako takový a jak správně používat propolisovou tinkturu pro zlepšení celkového zdraví.

 

Co to je propolis?

Propolis je pryskyřičná látka, kterou včely sbírají ze stromů a rostlin a používají ji k utěsnění a dezinfekci svého úlu. Tato látka má antibakteriální, antivirové, protizánětlivé a antioxidační účinky a je hojně využívána v lékařství a kosmetice.

Obsahuje různé látky, jako jsou flavonoidy, kyselina kávová, aromatické kyseliny, silice, pryskyřice a další. Tyto látky mají prospěšné účinky pro lidské zdraví, jako například posílení imunitního systému, podporu hojení ran, snížení zánětu a bolesti, a ochranu před volnými radikály.

Má příjemnou aromatickou vůni a lidé ho znají odpradávna. Staří Řekové, Římané a Egypťané si byli vědomi léčivých vlastností propolisu a hojně ho využívali jako léčebný prostředek.

Propolis se obvykle prodává ve formě tinktur, vodných extraktů a žvýkacích tablet.

ČLÁNKY(4)

 

Použití propolisové tinktury

Propolisová tinktura je koncentrovaný extrakt propolisu, který je rozpuštěn v alkoholu. Tato tinktura má mnoho využití v lékařství a poskytuje tak mnoho prospěšných účinků.

  • Posílení imunitního systému. Tinktura posiluje imunitní systém a chrání tělo před infekcemi a chorobami.
  • Podpora hojení ran. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, což ji činí účinnou při podpoře hojení ran a snižování zánětu.
  • Léčba nachlazení a chřipky. Může pomoci snížit příznaky nachlazení a chřipky, jako jsou bolest v krku, kašel a zánět.
  • Podpora zdraví dutiny ústní. Propolisová tinktura může být použita k prevenci a léčbě zubního kazu, zánětu dásní, aftu a dalších problémů v dutině ústní.
  • Léčba kožních problémů. Tinktura pomáhá při léčbě různých kožních problémů, jako jsou akné, ekzémy, lupénka, bradavice a podobně.

ČLÁNKY(3)

 

Jak používat propolisovou tinkturu?

Vnitřní užití: nakapejte 10 kapek 3krát denně do medu nebo zřeďte v 50 ml vody či mléka a vypijte. Dětem starším 7 let se propolisová tinktura podává v počtu 3-7 kapek (dle věku) 3krát denně.
Vnější užití: naneste tinkturu na obklady nebo lokálně na pokožku. Pro výplachy a kloktání se doporučuje roztok zředěný v převařené a vychlazené vodě v poměru 1:5.
Součástí lahvičky je dávkovací kapátko.

 

Proč zvolit značku Albeena?

Albeena používá výhradně kvalitní a čisté suroviny z vlastních včelích farem, které se nacházejí v panenské přírodě v Rumunsku. Každý produkt vyráběný společností Albeena je pečlivě testován a kontrolován, aby se zajistila vysoká kvalita. Společnost se také snaží o minimalizaci použití umělých konzervantů, barviv a aroma látek při výrobě svých produktů. Tímto způsobem se snaží zajistit, aby jejich produkty byly co nejvíce přírodní. Dalším cílem společnosti Albeena je minimalizace dopadu své produkce na přírodu. Používá ekologické způsoby výroby a balení, aby minimalizovala svůj ekologický vliv. To zahrnuje použití recyklovatelných materiálů a minimalizaci odpadu. Společnost také pracuje na podpoře udržitelného zemědělství a ochraně včelích populací.

Celkově lze říci, že Albeena je společnost, která se snaží produkovat kvalitní a zdravé včelí produkty, zatímco minimalizuje svůj dopad na přírodu a podporuje udržitelnost.

ČLÁNKY(6)

 

Propolisovou tinkturu značky Albeena koupíte ZDE:

tnktura