Udělejte si dnes radost!

Brazilský keratin: nejnovější trend v péči o vlasy

Brazilský keratin je nový hit v oblasti péče o vlasy, který se stává stále populárnějším po celém světě. Tento druh keratinu se používá k vyhlazení a zesílení vlasů, a to bez poškození jejich struktury. V tomto článku se dozvíte více o tom, jak brazilský keratin funguje a jaký je jeho účinek na vaše vlasy. 

 brazilsky-keratin_1

Co je to brazilský keratin?

Brazilský keratin je druh keratinu, který se používá k vyhlazení a zesílení vlasů. Je to chemický proces, který se aplikuje na vlasy pomocí tepla a speciálního roztoku obsahujícího keratin. Tento proces má za účel vyplnit poškozené a oslabené místa vlasového vlákna, což vede k vyhlazení, hladkosti a lesku vlasů. Brazilský keratin se také často používá k redukci kudrlinek a vlnitosti vlasů.

 

Jak funguje brazilský keratin?

Brazilský keratin funguje tak, že se na vlasy aplikuje speciální roztok obsahující keratin, který se poté zahřívá na vysokou teplotu pomocí hřebene nebo kulmy. Vysoká teplota umožňuje keratinu proniknout do vlasového vlákna a vyplnit poškozené a oslabené místa. Po aplikaci se vlasy důkladně umyjí a vysuší, poté se opět zahřejí na vysokou teplotu pro upevnění účinku.

Keratin, který se aplikuje na vlasy, je protein podobný těm, které se přirozeně vyskytují v lidských vlasech. Tento protein pomáhá vyplnit poškozená místa vlasového vlákna a poskytuje vlasům sílu, elasticitu a hladkost. Brazilský keratin se často používá k redukci kudrlinek a vlnitosti vlasů a k vyhlazení vlasů, které jsou krepaté a špatně ovladatelné.

vysledek-brazilskeho-keratinu_1

 

Jak dlouho vydrží brazilský keratin?

Doba trvání účinku brazilského keratinu na vlasy se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako je typ vlasů, frekvence mytí vlasů, používání stylingových produktů a další. Obvykle se však uvádí, že účinek brazilského keratinu na vlasy může trvat až 3-4 měsíce. Je třeba si uvědomit, že vlasy se stále mění a rostou, takže účinek brazilského keratinu se postupně vytrácí.

Doporučuje se, aby se brazilský keratin opakoval po 3-4 měsících, aby se udržel jeho účinek na vlasy. Je také důležité si uvědomit, že používání stylingových produktů s vysokým obsahem sulfátů, jako jsou šampony a stylingové pěny, může urychlit vyplavování keratinu z vlasů, takže se doporučuje používat šampony a kondicionéry určené pro vlasy po aplikaci brazilského keratinu.

brazil-keratin-doma

 

Jak se starat o vlasy po keratinu a jak dlouho vlasy po aplikaci nemýt?

Po aplikaci brazilského keratinu na vlasy je důležité dodržovat několik pravidel pro udržení účinku keratinu a zachování zdraví vlasů.

  1. Je doporučeno neumývat vlasy po dobu 72 hodin po aplikaci brazilského keratinu. Toto období je nutné pro upevnění účinku keratinu na vlasy. Během těchto 72 hodin byste neměli vlasy mokré ani vlhké, ani je nijak zatěžovat, např. zaplétat nebo svazovat. Je důležité, aby keratin mohl účinně proniknout do vlasového vlákna a upevnit se, aby vlasy zůstaly hladké a lesklé. Po uplynutí 72 hodin můžete vlasy normálně umyt a pečovat o ně.

  2. Používejte šampony a kondicionéry bez sulfátů. Sulfáty mohou snížit účinek keratinu a poškodit vlasy.

  3. Nepoužívejte vysoušeč vlasů na nejvyšší teplotu ani kulmu nebo kadeřnické náčiní na vysoké teploty po dobu 2 týdnů po aplikaci keratinu.

  4. Nepoužívejte produkty s vysokým obsahem alkoholu, jako jsou laky na vlasy a stylingové pěny, protože mohou poškodit vlasy a snížit účinek keratinu.

  5. Pravidelně hydratujte vlasy, aby byly zdravé a silné.

  6. Pokud je to možné, omezte barvení nebo chemické zpracování vlasů po dobu 2 týdnů po aplikaci keratinu.

  7. Doporučuje se opakovanou aplikaci brazilského keratinu po 3-4 měsících, aby se udržel jeho účinek na vlasy.

 

Lze používat keratin doma?

Ano, brazilský keratin lze aplikovat i doma, existují různé typy keratinových produktů pro domácí použití. Vyzkoušet můžete například tento Beauty keratin home set. Tyto produkty jsou obvykle ve formě roztoku nebo krému, které se aplikuje na vlasy pomocí štětce nebo hřebene. Je ale důležité si uvědomit, že aplikace keratinu vyžaduje určitou znalost a zkušenosti.

 

Nejprodávanější produkty s keratinem

Brazilský keratin je skvělá volba pro všechny, kteří chtějí mít krásné a zdravé vlasy. Pomáhá také zlepšit stav vlasů po chemických úpravách, jako jsou například barvení nebo melírování. Vyzkoušejte tyto nejprodávanšjší produkty s brazilským keratinem a uvidíte, jak se vaše vlasy zlepší!

 

produkty keratin 1    top_produkty_keratin (1)