Udělejte si dnes radost!

Smolné masti a další přípravky ze smůly

Už se k vám dostaly informace o produktech ze smrkové pryskyřice? Pokud ne, nastal ten nejvyšší čas se s nimi seznámit. 


Většina z nás chce žít zdravějším způsobem života než kdysi, ale navíc s využitím přírodních zdrojů. To vše bez konzervantů a dalších chemických příměsí. Jeden z nich je tu pro vás od nepaměti, avšak během času poněkud upadl v zapomnění. A nyní se k nám vrací v podobě výrobků z přírodní smrkové pryskyřice neboli smůly.

Síla v ní skrytá se stala základem kosmetických a léčivých mastí, krémů, balzámů a dalších produktů, do jejichž výroby se pustila česká rodinná firma Smolenka. Přípravky disponují zejména antibakteriálními a antimykotickými účinky, což bylo potvrzeno studiemi týmu vědců, odborníků z oblasti medicíny, mikrobiologie, mykologie, chemie a lesnictví. Vědci se dokonce domnívají, že látky ve smůle obsažené napomáhají i k regeneraci buněk a tkání.

Postup i suroviny se při výrobě produktů používají stejné, jako za dob našich prababiček – tedy ručně sbíraná pryskyřice, včelí vosk a kvalitní přepuštěné máslo čili ghí. Technologii výroby si ovšem producenti nechovávají pro sebe. Vy teď máte možnost jejich unikátní know-how vyzkoušet na vlastní kůži. 

Postupně si jednotlivé produkty představíme – seznamte se, prosím:

 

IMG_8307

 

Smolná mast

Tato mast obsahuje všechny tři výše uvedené složky (tedy pryskyřici, vosk i přepuštěné máslo) s tím, že pryskyřice činí 30 % celkového objemu. Lidskému organismu prospívá svými antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými účinky. Z tohoto důvodu je možné mast použít jako podpůrný prostředek při léčbě mnoha kožních problémů. Je vhodná například na:

  • pleť, která má sklony k akné
  • dokáže zklidnit zarudlou pokožku se zánětlivými sklony
  • pomáhá vyhojit drobné odřeniny
  • po použití smolné masti se veškeré jizvy výrazně lépe hojí
  • je vynikající k ošetřování suché pokožky
  • zlepšuje stav nehtů se sklonem k mykóze
  • je vhodná k použití také při mykotických obtížích kdekoliv jinde na těle
  • pomáhá při léčbě špatně se hojících, a to dokonce i otevřených ran
     

A jak se mast používá?


Není nic jednoduššího: postižená místa potřete smolnou mastí nejlépe na noc. V teple pod peřinou se totiž zvýší její účinky. Jedná-li se o menší rozsah, můžete místo přelepit náplastí; při větším namazané ploše můžete oblast obvázat, anebo použít starší legíny či tepláky, které místo pěkně zahřejí. 

Výrobek prodáváme v dózách o objemu 30 nebo 50 ml. Pro ty, kdo si ještě nejsou jisti, a chtěli by mast nejprve vyzkoušet, máme v nabídce balení 5 ml za nízkou cenu, abyste si mohli ověřit, že smolná mast je pro vás to pravé.

Mast skladujte v chladu; v teplém prostředí by mohlo máslo žluknout!

Smolnou mast koupíte zde již od 180 Kč.

 

Mast XXL ve skle 


Pro ty z vás, kteří chtějí dát tomuto léčebnému prostředku našich předků šanci, je připraveno i velké balení masti, a to smolná mast ve skle o gramáži 200 ml. Skleněný obal byl zvolen jako ekologičtější prostředek oproti původnímu plastovému balení. 

Smolnou mast v XXL balení pořídíte za 690 Kč zde.

 

Smolná mast s kostivalem 


Bolí vás svaly i klouby a po celodenním pracovním nasazení si připadáte jako „zmlácení“ či „přeražení“ v zádech, nohy vás sotva unesou a bolí vás „celý člověk“? Právě pro vás je určena smolná mast s kostivalem. Kostival sám o sobě je známý svými léčebnými účinky na bolesti kloubů i svalstva. Ve spojení se smrkovou pryskyřicí vzniká obzvláště účinný přípravek, v němž se snoubí síla obou darů přírody. Při pravidelném užívání se vám stav pohybového aparátu může výrazně zlepšit.

Složení přípravku: smrková pryskyřice, včelí vosk, ghí (přepuštěné máslo), prášek z rozemletého kořene kostivalu.

Prodává se v dózách o gramáži 60 a 200 ml od 280 Kč a koupíte jej zde.

 

 

IMG_8310

 

Smolný krém


Smolný krém je produkt, který je velmi snadno roztíratelný, neboť obsah pryskyřice je v něm nižší. Slouží ke zlepšení stavu pokožky při mnoha různých obtížích: 

  • suchá a popraskaná kůže
  • zarudnutí a opruzeniny
  • atopický ekzém
  • projevy lupénky

Smolný krém je pro zájemce připraven v plastovém balení 30 ml a 50 ml, a také můžete mít velké balení ve skleněné dóze o objemu 200 ml.

Složení produktu: smrková pryskyřice, včelí vosk, bambucké máslo, mandlový olej.

Návod k použití: smolný krém jemně vmasírujte do postižných míst. Skladujte v chladu.

Smolný krém naleznete zde.

 

IMG_8315_1

 

Smolná kúra na nehty 


Zdravé a krásné nehty chce mít dozajista každá z nás, je to do jisté míry naše vizitka. Avšak bez správné a pravidelné péče mnohdy požadovaného efektu nedocílíme, obzvláště tehdy, trpíme-li mykotickým onemocněním nehtů. Ale nejen při výskytu plísní je kúra ze smrkové pryskyřice vhodná. I zdravé nehty potřebují občas přírodně podpořit. Někomu nehty zarůstají, dalšímu praskají, třepí se a lámou, někdo potřebuje vyživit nehtovou kůžičku a lůžko – obtíží a neduh se najde celá řada. Smolná kúra na nehty patří k nejsilnějším přípravkům z pryskyřice a může být řešením pro mnohé nehtové nesnáze.   

Smolná kúra na nehty se prodává v tužkovém aplikátoru. Před použitím je nutné obsah protřepat, poté přiložíte na nehet a stlačením konce aplikátoru tinkturu nanesete. Používejte 2x denně, nejlépe ráno a večer. 

Složení produktu: smrková pryskyřice, ghí, mandlový olej, čajovníkový olej, který je považován za nejúčinnější přírodní antiseptikum s antibakteriálními a antifungicidními účinky – dokonale zničí zárodky bakterií, virů, kvasinek i plísní. 

V objemu 30 ml zakoupíte smolnou kúru na nehty tady.

 

Další produkty ze smrkové pryskyřice si můžete prohlédnout na tomto odkazu.