Udělejte si dnes radost!

Mumio

Co je to mumio?

Mumio, také známé jako šilajit, je přírodní pryskyřičná látka, která se vystkuje v pohořích, zejména ve vysokých horách Asie, Kavkazu, Altaje a Himalájích.  Jedná se o tmavohnědou až černou pryskyřičnou hmotu, která vzniká rozkladem rostlin a organických látek ve specifických podmínkách.

Mumio má dlouhou historii v tradiční medicíně některých asijských a středoasijských kultur, kde se tradičně používalo k různým léčebným účelům. Obsahuje různé minerály, fulvové kyseliny a další látky, které mají pozitivní vliv na lidské zdraví.

V tradiční asijské medicíně se mumiu připisují různé léčebné vlastnosti, jako jsou antioxidační účinky, podpora imunitního systému, zlepšení energetického metabolismu a obecně posílení vitality.

obrázek-článek(1)_1

 

Jak vzniká mumio?

V horských oblastech dochází k rozkladu rostlinných látek pod vlivem mikroorganismů, bakterií a hub. Tento proces je urychlován extrémními podmínkami, jako jsou změny teploty, tlaku a vlhkosti v horských oblastech.

Během celého procesu rozkladu se uvolňují různé látky, včetně pryskyřičných a organických sloučenin, které se postupně hromadí. Tyto pryskyřičné látky pod vlivem tlaku a minerálních látek procházejí procesem mineralizace. To zahrnuje absorpci minerálů a vytváření komplexních sloučenin tvořící finální produkt známý jako mumio či šilajit.

obrázek-článek_1

 

Historie mumia

Historie mumia sahá tisíce let do minulosti a je spojena s tradičními léčebnými postupy asijských a středoasijských kultur.

Mumio bylo poprvé objeveno v tradiční čínské medicíně a tibetské ajurvédské medicíně. Původní název, šilajit, pochází z sanskrtu a znamená "zkamenělý", což odkazuje na jeho přirozený původ v horách. Tato látka byla považována za dar přírody.

V různých kulturách bylo mumio uznáváno pro své potenciální léčebné účinky. V tradiční asijské medicíně bylo často využíváno pro posílení imunitního systému, podporu vitality a metabolismu. Také se mu připisovaly antioxidační vlastnosti při různých onemocněních.

V průběhu času se dostalo mumio do povědomí i mimo tradiční léčitelství a stalo se tak předmětem výzkumu v oblasti moderní medicíny.

 

Účinky mumia

Mumio má rozmanité pozitivní vlastnosti na lidský organismus.

  1. Energetický stimulant: Mumio bývá považováno za přírodní tonikum, které zvyšuje energetickou úroveň a celkovou vitalitu lidského organismu. Účinný je tak v boji proti únavě a vyčerpání.

  2. Podpora imunitního systému: Obsah minerálů a stopových prvků v mumiu zajišťuje posilování imunitního systému a pomáhání tělu v boji proti různým onemocněním.

  3. Antioxidanty a protizánětlivé vlastnosti: Mumio obsahuje látky, které mají antioxidanty a protizánětlivé účinky. Tyto vlastnosti jsou spojovány s ochranou buněk před poškozením a snižováním zánětlivých procesů v těle.

  4. Podpora kostí a kloubů: Mumio obsahující minerály jako je vápník a hořčík prokazuje pozitivní vliv na zdraví kostí a kloubů.

  5. Stres a adaptogeny: Mumio může být považován za adaptogen, což znamená, že účinně pomáhá tělu přizpůsobit se stresu a nečekaným změnám. Tradiční léčitelství uvádí antistresové účinky.

obrázek-článek(2)_1

 

Dnešní podoby mumia

V dnešní době jsou přípravky obsahující mumio dostupné v různých formách. Na našem e-shopu Království Krásy nabízíme mumio v těchto podobách.

  1. Přirozená pryskyřičná forma
  2. Tablety
  3. Mumio s kaštanovým medem
  4. Intenzivní sérum s mumiem
  5. Mast s obsahem mumia
  6. Přírodní mýdlo s obsahem mumia

obrázek-článek(3)_1

Celý sortiment mumia naleznete ZDE.

 

MOUNTAINDROP Mumio

MOUNTAINDROP je 100% čisté mumio ve své přirozené "pryskyřičné" formě. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších důležitých látek. Podporuje imunitu, udržuje zdravé a silné kosti a klouby a má mnoho dalších pozitivních účinků.

Mumio se tradičně užívá jednou denně, rozpuštěné v teplé vodě, čaji nebo mléku o teplotě do 39 °C. Doporučuje se filtrovaná a nechlorovaná voda. Do nápoje lze také přidat ghí (přepuštěné máslo), kokosové máslo nebo med. Po třech týdnech užívání se doporučuje týdenní přestávka.

PŘÍPRAVA

  • Lžičkou oddělte kousek mumia přibližně o velikosti pšeničného zrna nebo velikosti hrášku (0,2 až 0,6 g)
  • Vložte jej do 200ml tekutiny
  • Mumio se během pár minut zcela rozpustí
  • Nápoj zamíchejte a vypijte.

Mumio může být použito mnoha různými způsoby. Je vynikající přísadou do energetických nápojů, smoothies a kulinářských specialit. Je možné je také kombinovat s dalšími doplňky stravy a potravinami, jelikož zvyšuje jejich účinnost.

OBSAŽENÉ LÁTKY

  • 65–80 % minerálních látek, 20–35 % organické hmoty, účinný fytokomplex.
  • Více než 26 minerálů v iontové formě (hořčík, vápník, fosfor, železo…)
  • Široká škála vitaminů (A, E, B1, B2, B3, B6, B12, C…)
  • Esenciální a neesenciální aminokyseliny, mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny.
  • Selen, fosfolipidy, kyselina huminová, kyselina fulvová.

Proč MOUNTAINDROP mumio?

Za naším produktem si stojíme - jen mumio té nejvyšší kvality lze pojmenovat Mountaindrop! Pro zajištění jeho čistoty a pravosti vybíráme mumio s tou nejvyšší potencí a teprve po úspěšném absolvování všech přísných laboratorních a radionických testů může být zabaleno do našich speciálních dóz.

MOUNTAINDROP mumio má mimořádnou kvalitu a ověřený původ:

  • 100 % ČISTÉ - 100% čisté a přírodní mumio ve své původní podobě.
  • PRÉMIOVÁ KVALITA - Špičková kvalita s vysokým biopotenciálem.
  • RUČNÍ SKLIZEŇ - S láskou ručně sklízeno i baleno.
  • ŠETRNĚ ČIŠTĚNÉ - Čištěno přirozeným způsobem čistou pramenitou vodou.
  • SPECIÁLNÍ FIALOVÁ SKLENICE - Speciální sklenice z fialového skla uchovává původní vlastnosti výrobku.
  • BEZPEČNÝ VÝROBEK - Náš produkt pravidelně testujeme, abychom se ujistili, že neobsahuje žádné těžké kovy!

 a_1

 MOUNTAINDROP Mumio koupíte ZDE.

 

Mumio tablety

Mumio ve formě tablet. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších důležitých látek. Podporuje imunitu, udržuje zdravé a silné kosti a klouby a má mnoho dalších pozitivních účinků.

Mumio v tabletách umožňuje lépe kontrolovat dávkování. Tablety mají přesně stanovenou koncentraci účinných látek, což může být obtížnější s tradičními formami mumia, které mohou mít různou konzistenci a koncentraci.

DOPORUČENNÉ DÁVKOVÁNÍ

1 až 2 tablety denně zapít dostatečným množstvím nápoje nebo nechat v nápoji přímo rozpustit. 

a(1)_1

Mumio tablety koupíte ZDE.

 

MOUNTAINDROP mumio s kaštanovým medem

Mountaindrop mumio s kaštanovým medem je spojením dvou zcela přírodních a zdraví prospěšných látek, které působí ve vzájemné harmonii a vytváří směs obsahující to nejlepší, co příroda nabízí.

Kaštanový med je získáván přímo z lesa od místního slovinského včelaře. Med používaný pro směs s mumiem je vyroben zdravými včelami žijícími v čistém a neznečištěném prostředí, daleko od dopravy a velkých měst. Kvalita medu přímo souvisí se zdravím a celkovou pohodou včel.

Kvalita mumia i medu ukazuje, jak moc nám záleží na tom, abychom vám poskytli ten nejlepší možný doplněk stravy pro vaše zdraví.

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ:

1 čajovou lžíci (8 g) rozpusťte ve vodě nebo teplém čaji o teplotě do 39°C a poté vypijte.

Součástí balení je i dřevěná lžička na med.

Obsah 1 dávky (8 g): 0,6 g mumia + 7,4 g medu.

Dávek v balení: 44

a(5) 

MOUNTAINDROP mumio s kaštanovým medem koupíte ZDE.

 

MOUNTAINDROP bodyshape revival

Mountaindrop Bodyshape Revival působí proti celulitidě a je přírodním zpevňujícím gelem pro změnu tvaru stehen, hýždí a břicha u mužů i žen. Díky bohatému vyváženému obsahu rostlinných výtažků a účinných látek má zpevňující účinky a pomáhá proti pomerančovému vzhledu pokožky. Kromě toho je pokožka již po několika použitích pružnější a pevnější na dotek.

Mountaindrop Bodyshape Revival obsahuje altajské mumio, rozmarýn, chilli, zelenou kávu, břečťan a bio fermentovanou polyglukuronovou kyselinu (TIMILINE®). Účinné látky jsou přidávány v takovém množství, aby působily synergicky. Základ tvoří gelová báze obohacená o polysacharidy, organickou šťávu z aloe a zvlhčující a zvláčňující látky rostlinného původu. Aromatickou část tvoří esenciální oleje z cypřiše, citrusů a vůně zeleného čaje.

"TAJNÁ" SLOŽKA TIMLINE®

Jedná se o špičkovou biotechnologii v praxi s vysoce inovativním přístupem. TIMILINE® (kyselina polyglukuronová) zeštíhluje, zpevňuje, prokazatelně vypíná pokožku a viditelně redukuje celulitidu a vzhled pomerančové kůže. Vaše pokožka bude pevnější a hladší a zeštíhlující efekt bude jasně viditelný, takže získáte štíhlé, znovu vyrýsované tělo. Tato inovativní účinná látka působí na nehormonální lipázy, inhibuje enzymatickou aktivitu a v podstatě snižuje ukládání tuků.

TIMILINE® má výzkumy prokázanou účinnost, snižuje množství tuku a tukových buněk. Zlepšuje pevnost pokožky tím, že posiluje její struktury. Spolu s mumiem a dalšími složkami dokáže pomoci vaší pokožce.

PROČ ZVOLIT BODYSHAPE REVIVAL?

  1. Pomáhá formovat problematické partie těla (břicho, boky, stehna, hýždě a paže)
  2. Pomáhá odstraňovat celulitidu a předcházet jí
  3. Podporuje prokrvení pokožky
  4. Po použití je pokožka hladká, jemná a dobře prokrvená
  5. Pomáhá udržovat štíhlou postavu
  6. Podporuje regeneraci pokožky
  7. Zlepšuje strukturu pokožky
  8. Udržuje mladistvý vzhled

JAK ZLEPŠIT ÚČINNOST SÉRA?

Na základě dlouholetých zkušeností a testování doporučujeme následující:

  1. aplikujte sérum dvakrát denně
  2. aplikujte před sportovní aktivitou
  3. provádějte spíše krátké intenzivní tréninky než delší kardio cvičení
  4. dělejte masáž problematických míst po aplikaci séra
  5. zavedením teplé-studené sprchy do svého denního režimu urychlíte působení séra, které je ve vrstvách pokožky přítomno po celý den
  6. pokud máte suché dlaně, doporučujeme je před aplikací séra předem namazat výživným krémem

 a(4)

MOUNTAINDROP bodyshape revival koupíte ZDE.

 

Mumio mast

Mumio mast pomáhá k regeneraci a uvolnění napětí ve svalech a může být použita i pro masáž. Napomáhá k obnovení metabolických procesů buněk a ke zlepšení krevního oběhu.

Obohacuje pokožku potřebnými složkami. Mast obsahuje MUMIO minerálně-bylinnou pryskyřici a výtažky z divokého kaštanu, mrkve, máty a měsíčku. Základ masti tvoří kokosový, avokádový, olivový, palmový, slunečnicový a ricinový olej, aloe vera gel a bambucké máslo. Mast je obohacena vitamínem E, provitamínem B5 a allantoinem.

POUŽITÍ MUMIO MASTI

Naneste tenkou vrstvu mumio masti na vybrané místo na těle a krouživými masážními pohyby ji vmasírujte do pokožky, dokud nebude pokožkou zcela absorbována. Celý postup opakujte podle potřeby.

 a(3)

Mumio mast koupíte ZDE.

 

Mumio přírodní mýdlo

Mýdlo s obsahem mumia čistí pleť a podporuje regeneraci pokožky. Zanechává pokožku jemnou a pružnou a odstraňuje její napětí. Vyrábí se ručně za studena. Neobsahuje žádné živočišné složky.

Mumio přírodní mýdlo se vyrábí ručně za studena. Neobsahuje žádné živočišné složky.

V oblasti kosmetiky se mumio používá k přípravě peelingů, vlasových a obličejových masek, zábalů, mýdel a mastí. Mumio neobsahuje žádné alergeny a je vhodné pro všechny typy pleti.

a(2)

Mumio přírodní mýdlo koupíte ZDE.