Udělejte si dnes radost!

Mořské řasy Sea Lettuce/Mořský salát BIO 25 g

Neohodnoceno
Značka: Porto-Muiños

Mořské řasy Sea lettuce/Mořský salát BIO mají výraznou mořskou vůni a svěží mírně slanou chuť podobnou měkkýšům. Používá se do salátů, polévek nebo jako koření, které dodá minerální výživu a chuť jakémukoliv receptu.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Kód: D_5DP044
89 Kč
Mořské řasy Sea Lettuce/Mořský salát BIO 25 g
Neohodnoceno
Značka: Porto-Muiños

Mořské řasy Sea lettuce/Mořský salát BIO mají výraznou mořskou vůni a svěží mírně slanou chuť podobnou měkkýšům. Používá se do salátů, polévek nebo jako koření, které dodá minerální výživu a chuť jakémukoliv receptu.

Mořské řasy Sea lettuce/Mořský salát pochází z divoké přírody z čistých vod Atlantského oceánu a jsou sbírány ručně u pobřeží Galicie ve Španělsku. Tato oblast soutoku Atlantského oceánu s Kantaberským mořem na jihu Biskajského zálivu se vyznačuje vydatným slunečním svitem a čistou oceánskou vodou. Díky těmto podmínkám zde vznikl unikátní podmořský ekosystém bohatý na různé druhy mořských řas.

Mořským řasám se často říká mořská zelenina. Tato zelenina mořského původu má vynikající nutriční vlastnosti a velký potenciál ve světě správné výživy. Malé množství mořských řas dodá většině pokrmů bohatou chuť a zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Mořské řasy jsou bohaté na minerály a stopové prvky jako například jód. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují kvalitní bílkoviny.

Mořské řasy od společnosti Porto-Muiños jsou pěstovány a sklízeny podle pravidel ekologického zemědělství a nesou označení BIO. Také splňují podmínky certifikace V-Label, která je známkou kvality pro veganské a vegetariánské produkty. Jedná se o regulovaný a udržitelný ruční sběr mořských řas ve volné přírodě na pobřeží při nízkém přílivu nebo s potápěním pod vodou v povolených oblastech jejich přirozeného výskytu. Řasy se suší při nízkých teplotách a po zabalení jsou připraveny k použití v kuchyni jako všestranná přísada k přípravě různých druhů pokrmů.

Příprava: Před konzumací namočte řasy na 10 minut do vody. Poté vyměňte vodu a nechte řasy namočené dalších 5 minut. Nebo vařte řasy ve vodě po dobu 5 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 6krát.

Použití: Lehce blanšírované do salátů, dušených pokrmů, polévek a vývarů. Dušené s rybami nebo k obalování. Lze je použít do vývarů, omáček, dresinků nebo těsta na pizzu. Vařené do polévek, krémů, kroket, míchaných vajec a dušených pokrmů. Jako příloha k rybám nebo mořským plodům. K přípravě japonského zeleného sushi. Jako koření k ochucení všech druhů pokrmů. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Místo sběru: Rostou přichycené na kamenech, hrubém písku nebo mušlích na místech se slabými vlnami, dobře osvětlených a bohatých na živiny. Mohou tvořit rozsáhlá místa připomínající sady nebo louky.

Vlastnosti:

Chuť a vůně: Intenzivní mořská vůně a svěží mírně slaná chuť podobná měkkýšům

Barva: Jasná a průsvitně zelená

Textura: V čerstvém stavu pružná, v opečeném nebo grilovaném stavu křupavá

 

Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):

energetická hodnota 667 kJ / 161 kcal

tuky 0.5 g

- z toho nasycené mastné kyseliny 0.2 g

sacharidy 5 g

- z toho cukry 0 g

vláknina 35 g

bílkoviny 17 g

sůl 6.1 g

jód 7750 µg (5167 % doporučené denní dávky)

 

Složení: 100% mořské řasy Sea lettuce/Mořský salát (Ulva spp.) sušené z ekologického zemědělství.

Mohou obsahovat stopy mořských korýšů, měkkýšů nebo ryb a drobné přírodní části mořského původu.

Hmotnost: 25 g

Vyrobeno ve Španělsku.

Distributor: Díky přírodě s.r.o., Nademlejnská 600/1, 198 00 Praha, Česká republika, www.dikyprirode.cz

EU_Organic_Logo_Colour_OuterLine_rgb

Kontrolováno: CZ-BIO-002. Zemědělská produkce EU.

V-Label_logo

Certifikováno: Produkt je držitelem ochranné známky V-Label, která je zárukou kvality pro veganské a vegetariánské produkty.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.

Charakteristika: Potravina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: