Udělejte si dnes radost!

AKH SVĚTLICOVÝ OLEJ LZS

Neohodnoceno
Značka: AKH
Objem
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (2 ks) Skladem Skladem (1 ks) Skladem Skladem Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
17.4.2024 17.4.2024 17.4.2024 17.4.2024 17.4.2024 Zvolte variantu
Kód: 5474547FC7A884D4BBA6A08CC445FA15 58C0C5010AB781E7E188E88C7270702B F9A7F25376F10E98CF7C33C582D2C3B8 9D635ACAC17E5E2D78B10AC123BB2A97 812030F5DF0D7E38686FEE76CB224528 Zvolte variantu
64 Kč 233 Kč 131 Kč 517 Kč 1 015 Kč od 64 Kč
AKH SVĚTLICOVÝ OLEJ LZS
Neohodnoceno
Značka: AKH

Za studena lisovaný olej bohatý na kyselinu linolovou. Světlice barvířská je jednoletou bylinou řazenou do čeledi hvězdnicovitých, jejíž semena jsou zdrojem nutričně významného rostlinného oleje. Byla pěstována již ve starověké Mezopotámii i Egyptě. Sušené květy jsou využívány i pro ochucování a barvení potravin a pokrmů na červeno nebo na žluto, i proto je rostlina označována jako falešný šafrán.  Pěstováno je více typů. Některé varianty jsou zdrojem oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové, jiné vynikají vysokým obsahem kyseliny linolové - a to je i případ námi nabízeného oleje. Jedná se o omega-6 nenasycenou mastnou kyselinu s velkým významem pro organismus.   Světlicový olej lisovaný za studena je vhodný především pro studenou kuchyni. Díky šetrnému způsoby výroby obsahuje řadu prospěšných složek, vitamínů a dalších antioxidantů. Ke smažení a tepelné úpravě pokrmů však zvolte variantu oleje lisovaného za tepla.  INCI: Carthamus tinctorius Seed Oil Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina s lehkou oříškovou vůní Relativní hustota: při 20 °C cca 0,917-0,924 g/cm³ Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kys. linolová (cca 68-83 %), kyselina olejová (cca 8-21 %), palmitová (cca 4-12 %) a stearová (cca 1-7 %)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: